projects

Benjamin Herman

Today Benjamin Herman is one of the most original and productive jazz musicians in the Netherlands exploring influences beyond the confines of the jazz world.

I have the honour to perform with his trio/quartet as the regular bass player.

Visit website: www.benjaminherman.nl/
Lineup:sax: Benjamin Hermanpiano: Miguel Rodriguezbass: Thomas Poldrums: Joost Patocka
Myrthe van de Weetering

Myrthe van de Weetering (1988) is a composer, producer and musician. She has a Bachelor of Music with Honours in Peformance & Production and a Master of Music in Composition at the Music Technology Department of the School of Art (HKU) in Hilversum, The Netherlands. Apple Certified her as a Logic Pro. She took classes in jazz violin at Utrecht Conservatory. Last but not least she also took classes in jazz double bass for one year at Utrecht Conservatory.

In 2017 she released her first album Dégoût, which contains 17 original compositions. The music is played by some of the best jazz musicians of the Netherlands.

Visit website: myrthevandeweetering.com/
Lineup:
Go Pony!

Crazy pshycho jazz/rock trio.

Lineup:guitar: Anton Goudsmitbass: Thomas Poldrums: Niek de Bruijn
Pynarello

een rebellencollectief gesneden uit flexibel schuimrubber. Pynarello gaat als een wervelwind door de porseleinkast. Klassieke muziek kan anders, avontuurlijker, spontaner, directer, zonder dirigent en zonder bladmuziek. Pynarello is een rebellenclub, een next generation met de grootste talenten van dit moment.

Visit website: www.pynarello.com/
Lineup:
Coal Harbour

Coal Harbour, een Rotterdamse formatie bestaande uit jazz- en klassiek geschoolde musici, is een project dat als doel heeft de grenzen te verkennen tussen klassiek gecomponeerde muziek en jazz muziek. Deze twee rijke muzikale tradities en de unieke instrumentatie van de band, een jazz sextet gecombineerd met een klassiek strijkkwartet, bieden de muzikanten een groot aantal muzikale mogelijkheden.

Het repertoire van het project bestaat uit bewerkingen van klassieke meesterwerken en eigen composities. De combinatie van strijkers, blazers en een ritmesectie geeft de band de mogelijkheid om een stevig orkestraal geluid te combineren met intiem en ingetogen samenspel. Dit unieke bandgeluid en het muzikale concept, waarbij het spelen van gecomponeerde muzikale structuren wordt gecombineerd avontuurlijke improvisaties, maken dit project interessant en toegankelijk voor een breed en divers publiek. Pakkend, meeslepend en vooral oprecht weet het jonge, bevlogen collectief iedereen mee te nemen in de muziek waar zij van houden.

“Het ensemble klinkt als een klein, door de jazz beïnvloed, symfonieorkest met een prachtige homogene klank die nergens saai of te mooi wordt.” Jazz Enzo
Het eerste programma van Crossing the Canal, geïnspireerd op het thema Scheepvaart, bevat onder andere bewerkingen van Claude Debussy’s La Mer en Kurt Weill’s My Ship. Na de première op het Amsterdamse Grachtenfestival in 2015 is een deel van dit programma uitgebracht op de EP “Crossing the Canal”. Na een succesvolle release van de EP maakte het ensemble in de zomer van 2016 opnieuw een programma voor het Grachtenfestival. Geïnspireerd door het festival thema “Overbruggen” werden nieuwe composities geschreven en klassieke bewerkingen gemaakt van onder andere het Ebony Concerto van Stravinsky en het strijkkwartet van Debussy.

In 2018 zal Coal Harbour haar debuutalbum presenteren.

Visit website: www.coalharbour.nl/
Lineup:trompet: Tom Ridderbeekx sax: Yoran Aarssen trombone: Sam Thomas piano: Robert Koemans bass: Thomas Pol drums: Willem Romers viool: Efraim Feves viool: Esther Wüstenhoff altviool: Yanna Pelser cello
Thomas Pol 4

New band with new material.

Lineup:bass: Thomas Poltrompet: Joël Botmawurlitzer/piano: Koen Schalkwijkdrums: Jamie Peet
Tango Extremo

Tango Extremo drukt haar geheel eigen stempel op de Argentijnse tango en doet dat met overtuiging en hartstocht. Sinds haar oprichting in 2003 heeft de groep een ontwikkeling doorgemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. De vijf musici hebben een niet snel meer weg te denken plek op de Nederlandse podia weten te veroveren, maar ook in de rest van de wereld is Tango Extremo een frequent gevraagd orkest. De groep tourde o.a. in Spanje, Italië, Kroatië, Mexico, Turkije, Koerdistan, Frankrijk, Denemarken, Verenigd Koninkrijk, België, Zuid-Korea, Portugal, Uruguay, Argentinië, Bolivia, Ierland, Rusland, Groenland, IJsland, China, Venezuela, Ecuador, Colombia, Nederlandse Antillen, Zuid-Afrika en Botswana.

In augustus 2009 stond Tango Extremo als enige niet-Argentijnse orkest op het Buenos Aires Tango Festival in Argentinië: het meest prestigieuze Tango Festival ter wereld.

In het aankomende seizoen 2015 zal de groep weer volop te vinden zijn in de Nederlandse theaters en op tournee gaan naar Polen, Litouwen en Engeland. Tevens doet de groep in oktober 2015 een  uitgebreid tournee in China. In de agenda op deze website kunt u alle aankomende concerten vinden.

Visit website: www.tangoextremo.com/
Lineup:viool: Tanya Schaapsopraansax: Ben van den Dungenpiano: Rob van Kreeveldaccordeon: Hans van der Maasbass: Thomas Polpercussie: Geraldo Rosales